10.10.2023

Обележавање 50 година од завршетка 26. класе Војноекономске академије




Питомци 26. класе Војноекономске академије (1973-1997) окупили су се у суботу 07.10.2023. године на Војној академији како би обележили 50 година од завршетка школовања.



Евоцирању успомена на све што се догађало пре 50 година присуствовало је 23 пензионисаних војних лица и чланова породица преминулих припадника класе. Присутни су имали прилику да се присете својих питомачких дана, али и да се упознају са достигнућима у образовању и васпитању најмлађих генерација официра на Војној академији.

Присутне је угостио начелник Војне академије пуковник ванр. проф. др Срђан Благојевић са својим сарадницима. Кроз презентацију војног образовања пуковник Стевица Павлов упознао је присутне са данашњом организацијом, делатностима, али и са животом и радом кадета Војне академије. У свом обраћању посебно се осврнуо на савремена средстава које се користе у наставном процесу.



У име организационог одбора обратио се пуковник у пензији Вељко Лучић захваливши се Војној академији на гостопримству. Истакао је да је ово велики догађај, посебно значајан за све који су се овде данас окупили.

Након првог дела обележавања годишњице на Војној академији, бивши питомци и чланови породица наставили су дружење у једном од београдских ресторана.