21.10.2023

Обележавање 36 годинa од завршетка 30. класе Војнотехничке академије КоВ



Бивши питомци 30. класе Војнотехничке академије КоВ са поносом обележили су 36 година од завршетка академије. Данашњем окупљању присуствовало је 30 питомаца ове класе. Припадник класе је и дугогодишњи начелник Војне академије Универзитета одбране и ректор Универзитета одбране генерал-мајор у пензији Младен Вуруна.



Присутне је у име начелника Војне академије Универзитета одбране угостио пуковник проф. др Миленко Андрић, дипл. инж. начелник Департмана техничко-технолошких и природно-математичких наука Деканата Војне академије.
 
Током окупљања, бивши питомци ове класе присетили су се лепих тренутака и размењивали искуства, сећања и изазове са којима се сусретали кроз школовање али и кроз војничку каријеру. Такође, су упознати са данашњом организацијом, образовањем и научним радом Војне академије Универзитета одбране као и постигнутим успесима и плановима за ближу будућност.



Уједињени духом и сећањима, 30. класа имала је прилику да обиђе спомен собу која чува успомене и наслеђе свих оних који су корачали овом војном институцијом од њеног оснивања 1850. године до данас.
 
Данашње окупљање обележено је заједничком фотографијом која ће наставити да чува сећање на 30. класу Војнотехничке академије КоВ и наслеђе које су нам оставили.