28.10.2023

Обележавање 53 године од завршетка школовања 23. класе




Данас су на Војној академији Универзитета одбране припадници 23. класе Копнене војске обележили 53 године од завршетка школовања, пригодном свечаношћу, чији је домаћин био начелник Војне академије пуковник ванр. проф. др Срђан Благојевић.



Укупно 65 полазника класе, сада већ увелико пензионера, окупило се у добром расположењу, препуни лепих успомена и помешаних емоција. Највише је било помена о професионалним и приватним постигнућима припадника класе. Скупу се обратио председник организационог одбора генерал-мајор у пензији  проф. др Спасоје Мучибабић а пригодне говоре одржали су чланови одбора као и начелник Војне академије Универзитета одбране.



Пуковник Срђан Благојевић указао је на савремена достигнућа у школовању младих генерација официра а све присутне је позвао да чешће буду гости на Војној академији Универзитета одбране, коју сматра својеврсним домом садашњих, бивших и будућих официра.



Ветерани су обишли спомен собу и богослужбени простор Војне академије Универзитета одбране, а дружење је настављено у ресторану Орешац у Београду.
photoФОТОГАЛЕРИЈА