18.11.2023

Кадети Војне академије Универзитета одбране успешно извели гађање из ручног ракетног бацача М80




Кадети 145. класе модула пешадија и кадети 147. класе Војне академије Универзитета одбране данас су успешно извели гађање ручним ракетним бацачем 64мм М80 на стрелишту Војног комплекса „Орешац“.



Након теоријских знања која су усвојили током досадашњег школовања и рада са ручним ракетним бацачем М80 на полигонима за обуку и у кабинетима наоружања Војне академије Универзитета одбране, кадети 147. класе данас су имали прилику да стечена знања покажу и провере у пракси првим гађањем из овог наоружања највећег калибра са којим су се до сада сусретали.



Кадети завршне године модула пешадија, који су се, осим улоге извршилаца гађања, данас упознавали са методологијом организације и задацима органа на стрелишту, показали су одличну припремљеност за извођење гађања и потврдили спремност да убрзо и они своја знања и вештине преносе новим генерацијама, када као најмлађи потпоручници Војске Србије ступе на прве официрске дужности.



Командант Кадетске бригаде Војне академије Универзитета одбране пуковник Милан Кончар и старешине Војне академије оценили су ангажовање кадета током припреме и саме реализације гађања врло добрим и изразили уверење да ће кадети наставити да имају исти однос према свим обавезама и наставним садржајима који их очекују у будућности.
photoФОТОГАЛЕРИЈА