25.11.2023

Кондициони марш кадета 148. класе Војне академије и 15. класе МФ ВМА




У складу са годишњим планом рада кадети и старешине 148. класе Војне академије и 15. класе МФ ВМА дана 25.11.2023. године реализовали су кондициони марш. Овај кондициони марш је посебан јер се најмлађи кадети први пут сусрећу са оваквом активношћу. Марш на релацији од насеља Девојачки бунар до цркве св. Василија Острошког и назад укупне дужине 22 километра, кадети прве године Војне академије, реализовали су са комплетном борбеном опремом. Ово је била идеална прилика да сагледају значај стручних, кондиционих и личних припрема у виду подешавања опреме за дуже маршевање као и логистичке и организационе припреме које је потребно реализовати пре саме активности.



Маршевску колону Кадетске бригаде из насеља Девојачки бунар повео је командант пуковник Милан Кончар у пратњи команданта класе потпуковника Славише Јотића. На половини маршруте код цркве св. Василија Острошког на Воловским пашама у Делиблатској пешчари направљен је краћи предах одакле се колона упутила ка циљу. Током марша кадети су имали прилику да се детаљно упознају са природним одликама и културним богатством овог краја у којем су снимљена нека од најзначајних дела домаће кинематографије.



На циљу су их као и до сада сачекале старије колеге, овог пута кадети модула општа логистика 146. класе који су им заједно са наставницима катедре логистике и припадницима батаљона за подршку у теренским условима припремили и приказали технологију припреме хране и водоснабдевања.



Током целог марша мотивација кадета била је на изузетном нивоу и ни једног тренутка није се могло приметити да је кадетима најмлађе класе ово први кондициони марш у току школовања. Следећи пример својих искусних старешина кадети су марш реализовали успешно и без икаквих проблема упркос отежаним временским условима и ниским температурама.
photoФОТОГАЛЕРИЈА