21.12.2023

Посета делегације Шаховског савеза Србије Војној академији Универзитета одбране




Војна академија Универзитета одбране угостила је данас делегацију Шаховског савеза Србије, у чијем саставу су се  поред председника и секретара Драгана Лазића и Небојше Баралића, нашли и освајачи златне медаље на недавно завршеном Екипном првенству Европе, велемајстори Александар Инђић, Велимир Ивић и Милош Перуновић тренер екипе. Међу гостима нашли су и се и најмлађи шахисти освајачи медаља на највећим такмичењима, Ана Тадић, Тамара Јанковић, Вера Вујовић и Новак Думбеловић.


Делегацију Шаховског савеза Србије примио је начелник Војне академије Универзитета одбране пуковник ванр. проф др Срђан Благојевић са сарадницима. Пуковник Благојевић је честитао Шаховском савезу Србије на историјском успеху и шампионској титули и захвалио се на данашњој посети.
 
Почетак сарадње између две институције започет је симболично повлачењем првог потеза који су извели кадет Никола Ђорђевић и члан шампионске екипе Александар Инђић у пратњи начелника Војне академије и  председника Шаховског савеза Србије.



Током обраћања кадетима Војне академије Универзитета одбране и ученицима Војне гимназије, члановима шаховске секције Војне академије Универзитета одбране, председник Шаховског савеза Србије Драган Лазић, захвалио се начелнику Војне академије Универзитета одбране на позиву и топлом пријему и истакао да ће Шаховски савез у будућности подржавати развој шаха у Војној академији Универзитета одбране.
 
Током посете Војној академији, гости су обишли Спортски центар Војне академије Универзитета одбране и  спомен собу која чува традицију војног школства дугу 174 године.



На крају посете, начелник Војне академије Универзитета одбране уручио је захвалницу председнику Шаховског савеза Србије, који је потом у пратњи репрезентативаца уручио члановима шаховске секције Војне академије Универзитета одбране комплете шаховских табли са фигурама и пожелео пуно среће у раду.
photoФОТОГАЛЕРИЈА