24.12.2023

Кадети Војне академије Универзитета одбране учествовали на међународном такмичењу „Трофеј Београда”



На међународном такмичењу „Трофеј Београда” одржаваном у Младеновцу 22. и 23.12.2023. године међу две стотине бораца из Србије и региона учествовали су и кадети Војне академије Универзитета одбране.



Међународни турнир „Трофеј Београда” традиционално сваке године организује Кик-бокс савез Београда под покровитељством Секретаријата за спорт и омладину Града Београда. Поред бораца и клубова из Републике Србије на овом такмичењу сваке године учествују такмичари свих узраста и категорија и из Републике Северне Македоније, Федерације Босне и Херцеговине и Републике Црне Горе.



Војну академију Универзитета одбране ове године представљало је девет кадета а подршку су им пружили професор Младен Ћорић и тренер кик-бокса Дејан Гавриловић. Најбољи резултат међу кадетима овог пута остварио је кадет 146. класе Војне академије Универзитета одбране Андрија Стефановић који је у дисциплини kick light до 79 килограма убедљивом победом заузео прво место.



Добар резултат забележио је и кадет Никола Филић, такође кадет 146. класе, који је заузео треће место у дисциплини kick light до 94 килограма док су остали борци овог пута остали без медаља.

Кадети Војне академије Универзитета одбране су и на овом међународном турниру у кик-боксу показали високу мотивацију, витештво, такмичарски дух и уз то доказали да Војна академија Универзитета одбране заиста има компетентне представнике у различитим спортским дисциплинама.