16.01.2024

Посета полазника 13. класе Високих студија безбедности и одбране Ректорату Универзитета одбране




На почетку усавршавања полазници 13. класе Високих студија безбедности и одбране посетили су Ректорат Универзитета одбране.


Полазнике је примио ректор Универзитета одбране бригадни генерал проф. др Бобан Ђоровић, дипл. инж., и пожелео им добродошлицу на Универзитет одбране и успех током усавршавања.


У свом обраћању, ректор Универзитета одбране бригадни генерал проф. др Бобан Ђоровић, дипл. инж., упознао је полазнике са радом и организацијом Универзитета одбране. Такође, указао им је на специфичности Универзитета одбране у односу на друге високошколске установе, као и на планове даљег развоја Универзитета одбране.


Начелник Школе националне одбране „Војвода Радомир Путник” пуковник Мићо Сувајац полазнике је упознао са основним чињеницама о Школи националне одбране, а затим су се присутнима обратиле директорка Института за стратегијска истраживања ванр. проф. др Јованка Шарановић и декан Медицинског факултета ВМА проф. др Соња Марјановић и представиле организацијске јединице, на чијем су челу.


Након тога полазници 13. класе Високих студија безбедности и одбране посетили су Војну академију, где их је угостио начелник Војне академије пуковник ванр. проф. др Срђан Благојевић и обишли су библиотеку, спортски центар и стрељану.
photoФОТОГАЛЕРИЈА