17.01.2024

Седница Сената Универзитета одбране у Београду




Дана 17. јануара 2024. године у Конференцијској сали Ректората Универзитета одбране, са почетком у 10,00 часова, одржана је 143. редовна седница Сената Универзитета одбране у Београду.



На седници су донете одлуке о избору пуковника доц. др Ивана Петровића и пуковника доц. др Милана Миљковића у звање ванредног професора, капетана бојног брода др Ивана Зарића у звање доцента, а пуковник доц. др Саша Деветак и мајор доц. др Бојан Танасковиски су поновно изабрани у звање доцента. Затим је дата сагласност војном службенику мастер биологу Јелени Станојевић, за одбрану докторске дисертације на Медицинском факултету Војномендицинске академије, као и сагласност капетану Ненаду Стојановићу, студенту докторских академских студија на студијском програму Војноелектронско инжењерство, за пријаву докторске дисертације на Војној академији.



Поред наведеног, дате су сагласности наставницима Универзитета одбране за рад у другим високошколским установама и усвојене су мање измене студијског програма докторских академских студија Војне науке на Војној академији.



Такође, усвојене су измене истраживачких тимова у пројектима на Универзитету одбране као и измене Годишњег плана научноистраживачких пројеката на Универзитету одбране за 2024. годину.