26.03.2023

Представници Универзитета одбране посетили Национални војни универзитет „Васил Левски”




Представници Универзитета одбране посетили су Национални војни универзитет „Васил Левски” у Републици Бугарској, у периоду од 19. до 25. марта 2023 године.
Пуковник доц. др Вељко Благојевић, потпуковник доц. др Винко Жнидаршич и потпуковник мр Владимир Ристић учествовали су у одлазној мобилности наставног и ненаставног особља у оквиру Еразмус+ програма.



Одлазна мобилност у Бугарској пружа нашем Универзитету одбране да представимо нашу академску понуду и истраживачке активности, док истовремено имамо прилику да чујемо више о њиховим пројектима и праксама. Ова размена знања и искустава омогућава изградњу сарадње и боље разумевање између наших институција, што ће користити свим учесницима.
Истовремено, представници нашег Универзитета одбране презентовали су систем војног образовања у Републици Србији, са акцентом на понуду програма на којима се могу образовати и усавршавати и припадници Министарства одбране и Војске Србије.

По завршетку посете, обе стране су исказале задовољство презентованим садржајем и отвореношћу разговора, при чему је изражена обострана жеља за унапређењем сарадње.