15.04.2024

Реализација курса Managing Defence in a Wider Security Context - MDWSC са полазницима 13. класе Високих студија безбедности и одбране Школе националне одбране „Војвода Радомир Путник”




Полазници 13. класе Високих студија безбедности и одбране отпочели су са похађањем курса „Управљање одбраном у ширем безбедносном контексту (MDWSC)” у организацији Академије одбране Уједињеног Краљевства Велике Британије и Северне Ирске, који ће се  реализовати од 15. до 19. априла 2024. године у Београду.



Предавачи Академије одбране Уједињеног Краљевства (проф. др Гема Колантес, потпуковник Доминик Спенсер и Изасланик одбране УК у Београду пуковник Џонатан Вилијамсон) ће, комбинацијом предавања и групног рада, полазницима Високих студија безбедности и одбране презентовали начине развоја политике на стратешком нивоу и стратешке комуникације значајне за националну безбедност. Реализацију ће пратити и начелник Високих студија безбедности и одбране пуковник Вангел Милковски који је поменути курс завршио у претходном периоду.



Поменути курс представља само још једну у низу активности сарадње Универзитета одбране са страним високошколским војним установама са циљем унапређења знања полазника Високих студија безбедности и одбране из области националне безбедности.
photoФОТОГАЛЕРИЈА