24.05.2024

Представници Универзитета одбране посетили су Војну академију ''Милан Растислав Штефаник''у Словачкој Републици




Представници Универзитета одбране боравили су у посети Војној академији у Словачкој Републици од 20. до 24. маја 2024. године.

Потпуковник Жељко Поповић и потпоручник Милена Стојановић из Ректората Универзитета одбране и професори вс Иван Андријашевић и вс Сања Коларевић из Центра страних језика Деканата Војне академије Универзитета одбране имали су прилику да у оквиру програма Ерасмус+ учествују у одлазној мобилности наставног и ненаставног особља на Војној академији Републике Словачке.


Дочекао их је проректор за научно - истраживачки рад пензионисани бригадни генерал Борис Ђуркех, као и Ерасмус+ координаторка Ева Доркова, који су нашој делегацији презентовали систем војног образовања Републике Словачке.

Такође, делегацији су кроз неколико различитих симулатора приказане могућности оспособљавања у Симулационом центру коме оружане снаге Републике Словачке придају посебну важност. 


На Катедри друштвених наука и страних језика наши професори руског језика Иван Андријашевић и Сања Коларевић говорили су о нашем Центру страних језика и његовој делатности.

Представници Универзитета одбране били су и гости на Међународној научној конференцији ,,Нови трендови у професионалној обуци оружаних снага и снага безбедности“ која се у време посете реализовала на академији.


Ова размена знања и искустава омогућава јачање сарадње и боље разумевање између војнообразовних институција, што ће користити свим учесницима.

Током посете, обе стране су исказале задовољство презентованим садржајем и отвореношћу разговора, при чему је изражена обострана жеља за унапређењем сарадње.
photoФОТОГАЛЕРИЈА