25.06.2024

Студијска посета полазника Високих студија безбедности и одбранe




Полазници 13. класе Високих студија безбедности и одбране Школе националне одбране „Војвода Радомир Путник“ боравили су данас у студијској посети Генералштабу Војске Србије.



Посета је реализована како би полазници овог усавршавања сагледали место и улогу Генералштаба Војске Србије у систему одбране и функције и задатке које извршава као највиши стручни и штабни орган за припрему и употребу Војске Србије у миру и рату.

Високим официрима, државним службеницима и припадницима страних оружаних снага који се на овим студијама оспособљавају за анализирање савременог безбедносног окружења, развој елемената система националне безбедности и процењивање дугорочних политичко-безбедносних трендова предавање је током посете одржао начелник Оперативне управе (Ј-3) генерал-мајор Тиосав Јанковић.

Он је гостима презентовао основне информације, организацију, надлежности, систем командовања, мисије и тежишне задатке Војске Србије, те изазове и перспективе опремања савременим наоружањем и опремом и напоре који се улажу за даље јачање борбене готовости Војске Србије. Предавању су присуствовали и руководиоци других организационих јединица Генералштаба.



Високе студије безбедности и одбране представљају четврти ниво посебних програма усавршавања професионалних припадника Војске Србије и државних службеника, а реализују се ради њихове припреме за обављање високих дужности у системима националне безбедности.
photoФОТОГАЛЕРИЈА