16.08.2024

Завршетак курса српског језика за припаднике страних ОС




Свечаним уручењем уверења о завршетку курса, дана 16. августа 2024. године, завршен је Курс српског језика за припаднике оружаних снага Републике Анголе и Републике Намибије.  Курс је успешно завршило десет припадника Оружаних снага Републике Анголе и четири припадника  Оружаних снага Републике Намибије.




Полазници курса: официри, подофицири и кадети имали су прилику да на српском језику изнесу своје утиске о одржаном курсу. Истакли су да је курс био успешан и да ће стечено знање допринети разумевању наставних садржаја током њиховог стручног усавршавања у Републици Србији.

Уверења је полазницима свечано уручио начелник Деканата пуковник ванр. проф. др Драган Трифковић, дипл. инж. у присуству проректора за међународну војну и међународну универзитетску сарадњу пуковник ванр. проф. др Срђана Љубојевића, дипл. инж. и наставника српског језика.




Универзитет одбране у Београду кроз програме усавршавања официра  у Школи Националне одбране и школовања кадета у Војној академији и Медицинском факултету ВМА доприноси развоју и унапређењу војнообразовне сарадње између Министарства одбране Републике Србије, са једне стране, и Министарстава одбрана Републике Анголе и Републике Намибије, са друге стране.