23.09.2024

Посета делегације Војног инжењерског Универзитета НОА Кине




Посетом Универзитету одбране у Београду, данас је започеo тродневни боравак високе војне делегације из Народне Републике Кине у Републици Србији.

Делегацију Војног инжењерског Универзитета НОА Кине из Нанђинга предводи заменик ректора проф. др Јанг Хангжонг,  а у саставу делегације налази се укупно 6 чланова, еминентних наставника са Војног инжењерског Универзитета НОА Кине.



Госте из престижне кинеске воојнообразовне институције на почетку посете поздравио је проректор Универзитета одбране за квалитет и развој пуковник ванр. проф. др Срђан Старчевић, који је након речи добродошлице представио своје сараднике и изразио уверење да ће чланови кинеске делегације током посете моћи да сагледају све елементе који су им неопходни за изналажење модалитета за унапређење сарадње у области војног образовања.
 
Пуковник Старчевић посебно је апострофирао чињеницу да се на Универзитету одбране, кроз обједињавање делатности свих војнообразовних и научно-истраживачких установа које су његове чланице, осим едукативних реализују и значајне истраживачке активности.



У свом обраћању, проф. др Јанг Хангжонг истакао је да дели висок степен сагласности са ставом пуковника Старчевића и да се нада да ће бити испуњен најважнији циљ посете са упознавањем са системом војног образовања. Он је нагласио да је чврсто убеђен да постоји низ могућности за јачање међусобне сарадње у области војног образовања између две пријатељске земље.

У наставку посете, кинеска делегација обишла је наставне капацитете Војне академије, са акцентом на обилазак кабинета Департмана за техничко-технолошке и природно-математичке науке. Они су током обиласка изразили задовољство садржајима који су им презентовани.

Боравак високе кинеске војне делегације, наставља се посетом Центру за разминирање Републике Србије, као и обиласком музеја и културно-историјских знаменитости на подручју Београда и Источне Србије.
photoФОТОГАЛЕРИЈА