08.10.2024

Отворен 3. модул Регионалног стратегијског лидерског курса



Трећи модул Регионалног стратегијског лидерског курса (Regional Strategic Leadership Course - RSLK) у организацији Универзитета одбране и у сарадњи са Националним одбрамбеним универзитетом Р. Аустрије, отворен је данас у Београду. Курс има за циљ јачање сарадње са земљама Западног Балкана и Р. Аустрије.



Ректор Универзитета одбране бригадни генерал професор др Бобан Ђоровић, дипломирани инжињер рекао је да се савремени стратешки лидери сусрећу са многобројним проблемима, те да на њиховом решавању морају да радити заједно.

- Без обзира на степен развијености и способности национални системи безбедности и одбране, у неким случајевима, не поседују довољно спосбности, па их је потребно удружити са способностима других актера на регионалном и глобалном нивоу што је кључно за решавање националних, регионалних и глобалних безбедоносних питања – поручио је ректор.



Испред аустријске стране полазнике курса је поздравио и пожелео им успешан рад у току курса бригадни генерал Николас Ротенбергер, начелник Одељења за војну дипломатију министарства одбране. Испред Универзитета одбране полазник овогодишњег курса је проректор за међународну војну и међууниверзитетску сарадњу пуковник ванредни професор др Срђан Љубојевић.

Курс ће трајати до 10. октобра, а током данашњег дана након реализације садржаја курса полазници ће посетити Војни музеј, калемегданске тврђаве и прошетати Кнез Михајловом улицом. Наредног дана посетиће Храм Светог Саве. Завршетак курса и свечано уручивање сертификата планирано је за четвртак.



Реализација Трећег модула Регионалног стратегијског лидерског курса предвиђена је Планом међународне сарадње Министарства одбране за 2024. годину и закључка састанака министара одбране Републике Аустрије и земаља Западног Балкана у „Грац формату”.
photoФОТОГАЛЕРИЈА