ТекстФотогалерија
21.10.2023

Обележавање 20 година од завршетка 124. класе у Војној академији Универзитета одбране




Око 60 студената 124. класе Војне академије Универзитета одбране окупило се данас на Војној академији Универзитета одбране како би обележило 20 година од завршетка школовања.



Бивше студенте угостио је начелник Војне академије Универзитета одбране пуковник ванр. проф. др Срђан Благојевић као домаћин али и припадник генерације официра који су школовање завршили 2003. године.
 
Пуковник Срђан Благојевић је упознао присутне са данашњом организацијом, делатностима и животом и радом кадета Војне академије Универзитета одбране. Посебно је истакао достигнућа у образовању и васпитању најмлађих генерација официра на Војној академији Универзитета одбране. Своје колеге из студентских дана подсетио је на услове некада и упоредио тадашњи начин школовања са данашњим.



Окупљање је била прилика да се студенти ове класе присете драгоцених тренутака, сећања и изазова са којима се сусретали кроз школовање али и да размене искуства кроз, већ данас, дугу војничку каријеру.
 
У име организационог одбора обратио се пуковник др Дарко Лукић  захваливши се Војној академији Универзитета одбране на гостопримству. У нади се да ће ово постати традиција која ће сваке године окупљати ову класу, пуковник Лукић истакао је да је ово велики и значајан јубилеј.



У веома пријатној атмосфери, обележавање годишњице увеличано је обиласком културних, наставних и смештајних капацитета. Припадници ове класе подсетили су се историјата Војне академије Универзитета одбране обиласком спомен собе. Током боравка на Војној академији Универзитета одбране обишли су Параклис Покрова Пресвете Богородице а поред тог имали су прилику и да обиђу пиштољску стрељану и спортски центар.