ТекстФотогалерија
23.12.2023

Новогодишња представа за децу запослених у Универзитету одбране и Војној академији




Старешине и кадети Војне академије и Медицинског факултета Универзитета одбране извели су данас новогодишњу представу за децу запослених у Универзитету одбране и Војној академији. Ово је друга година за редом како кадети, у сусрет новогодишњим празнициима, обогаћују празничне доживљаје деци запослених. Тиме показују како су људске вредности и брига о млађима саставни део васпитања и образовања будућих официра.



Преко четрдесет малишана уживало је у јединственој представи и дружењу са деда мразом коју су кадети са посебном пажњом припремили. Кроз врло поучну и едукативну представу, кадети су на интерактиван и шаљив начин приближили основне вредности попут другарства, јединства, сарадње и међусобне помоћи као и да се до циља лако може стићи уз слогу.



Малишани су уживали у авантурама дечака и девојчица који су се целе године трудили да заслуже новогодишње пакетиће и да у задњи час исправе грешке које су правили. Кроз игру и песму, на веома маштовит начин, кадети су у својој представи успели да заинтерусују све присутне, па чак и да углас дају обећање деда мразу да ће се и убудуће држати онога што су научили у представи.



На крају, највећу радост донео је деда мраз са пуном кочијом слатких поклона. Уз помоћ кадета, деда мраз је сваком малишану уз осмехе поделио заслужене пакетиће.