ТекстФотогалерија
17.05.2024

Полазници 10. класе Генералштабног курса Центра војних школа Словеначке војске у посети Универзитету одбране




Универзитет одбране у Београду угостио је данас полазнике 10. класе Генералштабног курса Центра војних школа Словеначке војске.


Полазнике су испред Универзитета одбране дочекали пуковник Срђан Љубојевић, проректор за међународну војну и међууниверзитетску сарадњу, и пуковник Срђан Згоњанин, наставник у Катедри стратегије Школе националне одбране.


Током посете, пуковник Срђан Љубојевић и пуковник Срђан Старчевић, проректор за квалитет и развој, упознали су полазнике са организацијом и делатношћу Универзитета одбране, са системом школовања и усавршавања официрског кадра у Министарству одбране и Војсци Србије, актуелним студијским програмима и програмима усавршавања, као и са наставним и истраживачким капацитетима Универзитета одбране.


Такође, овом приликом су и припадници Министарства одбране, пуковник Борис Стојковић, капетан бојног брода Иван Зарић и капетан фрегате Владан Станић, информисали припаднике словеначке војске о безбедносној, одбрамбеној и спољној политици Републике Србије, односу Републике Србије ка евроатлантским интеграцијама и безбедносној ситуацији у региону Западног Балкана.
 
По завршетку посете, обе стране су исказале задовољство презентованим садржајем и отвореношћу разговора, при чему је изражена обострана жеља за унапређењем сарадње.