ТекстФотогалерија
31.05.2024

Посета кадета Војне академије "West Point" (САД) Војној академији Универзитета одбране у Београду




Данас је Војна академија Универзитета одбране у Београду угостила кадете Војне академије "West Point" оружаних снага Сједињених Америчких Држава (САД). Делегацију предвођену потпуковником Данијел О Конором, шефом Канцеларије за сарадњу у области одбране (САД), у име начелника Војне академије Универзитета одбране је примио начелник Деканата Војне академије Универзитета одбране пуковник ванр. проф. др Драган Трифковић, са Продеканом за научноистраживачки рад потпуковником доц. др Миланом Михајловићем.



Пуковник Трифковић је представио припадницима оружаних снага САД Војну академију Универзитета одбране и упознао их са досадашњим резултатима сарадње у области војног образовања између Р. Србије и САД. Потпуковник О Конор је изразио задовољство чињеницом да има прилику да се упозна са организацијом школовања на Војној академији Универзитета одбране у Београду, а затим су представници стране делегације упознали присутне са организациојом школовања на Војној академији "West Point" (САД). Након презентације кадети Војне академије "West Point" (САД) и кадети Војне академије Универзитета одбране у Београду су одржали састанак ради сагледавања два система  војног образовања и размене искустава у досадашњем школовању.



Током посете гости су имали прилику да обиђу и део наставних капацитета Војне академије Универзитета одбране. Том приликом су им представљени: Спомен соба Војне академије, Кабинет наоружања и опреме КоВ, могућности симулационог тренажера за гађање пушкама и пиштољима Пиштољске стрељане Војне академије Универзитета одбране и капацитети Спортског центра. Посета је завршена заједничким ручком у ресторану Војне академије Универзитета одбране.