ТекстФотогалерија
12.06.2024

Посета делегације Републике Азербејџан Универзитету одбране




Универзитет одбране посетила je делегација из војнообразовних институција Републике Азербејџан коју је предводио представник Националног универзитета одбране армије Републике Азербејџан, пуковник Ровшан Каримов.



На Универзитету одбране азербејџанску делегацију примио је пуковник ванр. проф. др Срђан Љубојевић, проректор за међународну војну и међууниверзитетску сарадњу. Пријему су присуствовали и представници унутрашњих јединица Универзитета одбране, професорица др Соња Марјановић, деканица Медицинског факултета Војномедицинске академије, пуковник др Дејан Вулетић, начелник одељења за студије одбране Института за стратегијска истраживања, пуковник Милоје Илић, руководилац за квалитет и развој програма усавршавања Школе националне одбране и потпуковник доцент др Милан Михајловић, продекан за научноистраживачки рад Војне академије.



Гостима из Азербејџана представљен је систем војног образовања у Републици Србији, као и организација и делатност Универзитета одбране и његових унутрашњих јединица. Са друге стране, пуковник Ровшан Каримов упознао је припаднике Универзитета одбране са системом и институцијама војног образовања у Републици Азербејџан. Након тога је азербејџанска делегација упозната са делом наставних и истраживачких капацитета Универзитета одбране.



На крају посете, обе стране су се сагласиле да постоје бројне области потенцијалног унапређења сарадње два универзитета, при чему је изражено обострано задовољство уприличеном посетом, која представља добру полазну основу за даљу сарадњу.