10.10.2023

Obeležavanje 50 godina od završetka 26. klase Vojnoekonomske akademije




Pitomci 26. klase Vojnoekonomske akademije (1973-1997) okupili su se u subotu 07.10.2023. godine na Vojnoj akademiji kako bi obeležili 50 godina od završetka školovanja.



Evociranju uspomena na sve što se događalo pre 50 godina prisustvovalo je 23 penzionisanih vojnih lica i članova porodica preminulih pripadnika klase. Prisutni su imali priliku da se prisete svojih pitomačkih dana, ali i da se upoznaju sa dostignućima u obrazovanju i vaspitanju najmlađih generacija oficira na Vojnoj akademiji.

Prisutne je ugostio načelnik Vojne akademije pukovnik vanr. prof. dr Srđan Blagojević sa svojim saradnicima. Kroz prezentaciju vojnog obrazovanja pukovnik Stevica Pavlov upoznao je prisutne sa današnjom organizacijom, delatnostima, ali i sa životom i radom kadeta Vojne akademije. U svom obraćanju posebno se osvrnuo na savremena sredstava koje se koriste u nastavnom procesu.



U ime organizacionog odbora obratio se pukovnik u penziji Veljko Lučić zahvalivši se Vojnoj akademiji na gostoprimstvu. Istakao je da je ovo veliki događaj, posebno značajan za sve koji su se ovde danas okupili.

Nakon prvog dela obeležavanja godišnjice na Vojnoj akademiji, bivši pitomci i članovi porodica nastavili su druženje u jednom od beogradskih restorana.