21.10.2023

Obeležavanje 36 godina od završetka 30. klase Vojnotehničke akademije KoV



Bivši pitomci 30. klase Vojnotehničke akademije KoV sa ponosom obeležili su 36 godina od završetka akademije. Današnjem okupljanju prisustvovalo je 30 pitomaca ove klase. Pripadnik klase je i dugogodišnji načelnik Vojne akademije Univerziteta odbrane i rektor Univerziteta odbrane general-major u penziji Mladen Vuruna.



Prisutne je u ime načelnika Vojne akademije Univerziteta odbrane ugostio pukovnik prof. dr Milenko Andrić, dipl. inž. načelnik Departmana tehničko-tehnoloških i prirodno-matematičkih nauka Dekanata Vojne akademije.
 
Tokom okupljanja, bivši pitomci ove klase prisetili su se lepih trenutaka i razmenjivali iskustva, sećanja i izazove sa kojima se susretali kroz školovanje ali i kroz vojničku karijeru. Takođe, su upoznati sa današnjom organizacijom, obrazovanjem i naučnim radom Vojne akademije Univerziteta odbrane kao i postignutim uspesima i planovima za bližu budućnost.



Ujedinjeni duhom i sećanjima, 30. klasa imala je priliku da obiđe spomen sobu koja čuva uspomene i nasleđe svih onih koji su koračali ovom vojnom institucijom od njenog osnivanja 1850. godine do danas.
 
Današnje okupljanje obeleženo je zajedničkom fotografijom koja će nastaviti da čuva sećanje na 30. klasu Vojnotehničke akademije KoV i nasleđe koje su nam ostavili.