21.10.2023

Obeležavanje 20 godina od završetka 124. klase u Vojnoj akademiji Univerziteta odbrane




Oko 60 studenata 124. klase Vojne akademije Univerziteta odbrane okupilo se danas na Vojnoj akademiji Univerziteta odbrane kako bi obeležilo 20 godina od završetka školovanja.



Bivše studente ugostio je načelnik Vojne akademije Univerziteta odbrane pukovnik vanr. prof. dr Srđan Blagojević kao domaćin ali i pripadnik generacije oficira koji su školovanje završili 2003. godine.
 
Pukovnik Srđan Blagojević je upoznao prisutne sa današnjom organizacijom, delatnostima i životom i radom kadeta Vojne akademije Univerziteta odbrane. Posebno je istakao dostignuća u obrazovanju i vaspitanju najmlađih generacija oficira na Vojnoj akademiji Univerziteta odbrane. Svoje kolege iz studentskih dana podsetio je na uslove nekada i uporedio tadašnji način školovanja sa današnjim.



Okupljanje je bila prilika da se studenti ove klase prisete dragocenih trenutaka, sećanja i izazova sa kojima se susretali kroz školovanje ali i da razmene iskustva kroz, već danas, dugu vojničku karijeru.
 
U ime organizacionog odbora obratio se pukovnik dr Darko Lukić  zahvalivši se Vojnoj akademiji Univerziteta odbrane na gostoprimstvu. U nadi se da će ovo postati tradicija koja će svake godine okupljati ovu klasu, pukovnik Lukić istakao je da je ovo veliki i značajan jubilej.



U veoma prijatnoj atmosferi, obeležavanje godišnjice uveličano je obilaskom kulturnih, nastavnih i smeštajnih kapaciteta. Pripadnici ove klase podsetili su se istorijata Vojne akademije Univerziteta odbrane obilaskom spomen sobe. Tokom boravka na Vojnoj akademiji Univerziteta odbrane obišli su Paraklis Pokrova Presvete Bogorodice a pored tog imali su priliku i da obiđu pištoljsku streljanu i sportski centar.
photoFOTOGALERIJA