28.10.2023

Obeležavanje 53 godine od završetka školovanja 23. klase




Danas su na Vojnoj akademiji Univerziteta odbrane pripadnici 23. klase Kopnene vojske obeležili 53 godine od završetka školovanja, prigodnom svečanošću, čiji je domaćin bio načelnik Vojne akademije pukovnik vanr. prof. dr Srđan Blagojević.



Ukupno 65 polaznika klase, sada već uveliko penzionera, okupilo se u dobrom raspoloženju, prepuni lepih uspomena i pomešanih emocija. Najviše je bilo pomena o profesionalnim i privatnim postignućima pripadnika klase. Skupu se obratio predsednik organizacionog odbora general-major u penziji  prof. dr Spasoje Mučibabić a prigodne govore održali su članovi odbora kao i načelnik Vojne akademije Univerziteta odbrane.



Pukovnik Srđan Blagojević ukazao je na savremena dostignuća u školovanju mladih generacija oficira a sve prisutne je pozvao da češće budu gosti na Vojnoj akademiji Univerziteta odbrane, koju smatra svojevrsnim domom sadašnjih, bivših i budućih oficira.



Veterani su obišli spomen sobu i bogoslužbeni prostor Vojne akademije Univerziteta odbrane, a druženje je nastavljeno u restoranu Orešac u Beogradu.
photoFOTOGALERIJA