28.10.2023

Kadeti i učenici na kondicionom maršu




Kadeti treće godine Vojne akademije i Medicinskog fakulteta VMA Univerziteta odbrane sa učenicima Vojne gimnazije i Srednje stručne vojne škole „1300 kaplara” realizovali su još jedan kondicioni marš. U cilju održavanja kondicije i upoznavanja sa prirodnim bogatstvima Republike Srbije ove subote realizovali su kondicioni marš u Deliblatskoj peščari.  Marš dužine 22 kilometra, kadeti 146. klase, realizovali su sa kompletnom borbenom opremom na relaciji od naselja Devojački bunar do crkve sv. Vasilija Ostroškog i nazad.



Marševsku kolonu Vojne akademije Univerziteta odbrane iz naselja Devojački bunar poveo je komandant pukovnik Milan Končar u pratnji zastupnika komandanta 146. klase kapetana prve klase Nebojše Jocića. Na polovini maršrute kod crkve sv. Vasilija Ostroškog na Volovskim pašama u Deliblatskoj peščari napravljen je kraći predah koji su kadeti oplemenili kulturno umetničkim programom recitujući stihove i pevajući rodoljubive pesme.



Na cilju su ih sačekali pripadnici bataljona za podršku i kadeti završne godine školovanja modula opšta logistika koji su im prikazali tehnologiju pripreme hrane i vodosnabdevanja u terenskim uslovima.

Motivisanost, spremnost i odličnu atmosferu tokom marša, kao i nakon njega zabeležila je ekipa emisije „Dozvolite...” koja je pratila učesnike marša od Vojne akademije do cilja. Starešine, kadeti i učenici preneli su im svoje utiske o značaju kondicionih marševa uopšte kao i o današnjem maršu.
photoFOTOGALERIJA