23.12.2023

Novogodišnja predstava za decu zaposlenih u Univerzitetu odbrane i Vojnoj akademiji




Starešine i kadeti Vojne akademije i Medicinskog fakulteta Univerziteta odbrane izveli su danas novogodišnju predstavu za decu zaposlenih u Univerzitetu odbrane i Vojnoj akademiji. Ovo je druga godina za redom kako kadeti, u susret novogodišnjim prazniciima, obogaćuju praznične doživljaje deci zaposlenih. Time pokazuju kako su ljudske vrednosti i briga o mlađima sastavni deo vaspitanja i obrazovanja budućih oficira.



Preko četrdeset mališana uživalo je u jedinstvenoj predstavi i druženju sa deda mrazom koju su kadeti sa posebnom pažnjom pripremili. Kroz vrlo poučnu i edukativnu predstavu, kadeti su na interaktivan i šaljiv način približili osnovne vrednosti poput drugarstva, jedinstva, saradnje i međusobne pomoći kao i da se do cilja lako može stići uz slogu.



Mališani su uživali u avanturama dečaka i devojčica koji su se cele godine trudili da zasluže novogodišnje paketiće i da u zadnji čas isprave greške koje su pravili. Kroz igru i pesmu, na veoma maštovit način, kadeti su u svojoj predstavi uspeli da zainterusuju sve prisutne, pa čak i da uglas daju obećanje deda mrazu da će se i ubuduće držati onoga što su naučili u predstavi.



Na kraju, najveću radost doneo je deda mraz sa punom kočijom slatkih poklona. Uz pomoć kadeta, deda mraz je svakom mališanu uz osmehe podelio zaslužene paketiće.
photoFOTOGALERIJA