24.12.2023

Kadeti Vojne akademije Univerziteta odbrane učestvovali na međunarodnom takmičenju „Trofej Beograda”



Na međunarodnom takmičenju „Trofej Beograda” održavanom u Mladenovcu 22. i 23.12.2023. godine među dve stotine boraca iz Srbije i regiona učestvovali su i kadeti Vojne akademije Univerziteta odbrane.



Međunarodni turnir „Trofej Beograda” tradicionalno svake godine organizuje Kik-boks savez Beograda pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu Grada Beograda. Pored boraca i klubova iz Republike Srbije na ovom takmičenju svake godine učestvuju takmičari svih uzrasta i kategorija i iz Republike Severne Makedonije, Federacije Bosne i Hercegovine i Republike Crne Gore.



Vojnu akademiju Univerziteta odbrane ove godine predstavljalo je devet kadeta a podršku su im pružili profesor Mladen Ćorić i trener kik-boksa Dejan Gavrilović. Najbolji rezultat među kadetima ovog puta ostvario je kadet 146. klase Vojne akademije Univerziteta odbrane Andrija Stefanović koji je u disciplini kick light do 79 kilograma ubedljivom pobedom zauzeo prvo mesto.



Dobar rezultat zabeležio je i kadet Nikola Filić, takođe kadet 146. klase, koji je zauzeo treće mesto u disciplini kick light do 94 kilograma dok su ostali borci ovog puta ostali bez medalja.

Kadeti Vojne akademije Univerziteta odbrane su i na ovom međunarodnom turniru u kik-boksu pokazali visoku motivaciju, viteštvo, takmičarski duh i uz to dokazali da Vojna akademija Univerziteta odbrane zaista ima kompetentne predstavnike u različitim sportskim disciplinama.