17.01.2024

Sednica Senata Univerziteta odbrane u Beogradu




Dana 17. januara 2024. godine u Konferencijskoj sali Rektorata Univerziteta odbrane, sa početkom u 10,00 časova, održana je 143. redovna sednica Senata Univerziteta odbrane u Beogradu.



Na sednici su donete odluke o izboru pukovnika doc. dr Ivana Petrovića i pukovnika doc. dr Milana Miljkovića u zvanje vanrednog profesora, kapetana bojnog broda dr Ivana Zarića u zvanje docenta, a pukovnik doc. dr Saša Devetak i major doc. dr Bojan Tanaskoviski su ponovno izabrani u zvanje docenta. Zatim je data saglasnost vojnom službeniku master biologu Jeleni Stanojević, za odbranu doktorske disertacije na Medicinskom fakultetu Vojnomendicinske akademije, kao i saglasnost kapetanu Nenadu Stojanoviću, studentu doktorskih akademskih studija na studijskom programu Vojnoelektronsko inženjerstvo, za prijavu doktorske disertacije na Vojnoj akademiji.



Pored navedenog, date su saglasnosti nastavnicima Univerziteta odbrane za rad u drugim visokoškolskim ustanovama i usvojene su manje izmene studijskog programa doktorskih akademskih studija Vojne nauke na Vojnoj akademiji.



Takođe, usvojene su izmene istraživačkih timova u projektima na Univerzitetu odbrane kao i izmene Godišnjeg plana naučnoistraživačkih projekata na Univerzitetu odbrane za 2024. godinu.