31.01.2024

Predavanje zamenice ambasadora Republike Turske u Srbiji u Školi nacionalne odbrane „Vojvoda Radomir Putnik”




Polaznicima 13. klase Visokih studija bezbednosti i odbrane Škole nacionalne odbrane „Vojvoda Radomir Putnik” Univerziteta odbrane, predavanje po pozivu održala je zamenica ambasadora Republike Turske u Srbiji Pinar Šenturk.



Predavanje, na kom je moderator bio načelnik Visokih studija bezbednosti i odbrane pukovnik Vangel Milkovski, bilo je na temu: „Tursko-srpski odnosi i pogledi R. Turske na bezbedonosne rizike i pretnje u svetu i regionu Balkana”.



U sadržajnom izlaganju i diskusiji sa polaznicima 13. klase, zamenica ambasadora je prenela stavove svoje zemlje o stanju srpsko-turskih odnosa, kao i pogled na situaciji u regionu Balkana, apostrofirajući bezbedonosne rizike i pretnje koje R. Turska percepira kao specifične. Predavanje po pozivu predstavlja samo još jedno u nizu obraćanja ambasadora regionalnih sila, koje se realizuje u okviru nastavnog područja „Strateško okruženje” Programa usavršavanja Visokih studija bezbednosti i odbrane.



Predavanju je prisustvovao, pored načelnika i polaznika 13. klase Visokih studija bezbednosti i odbrane, i načelnik Škole nacionalne odbrane pk Mićo Suvajac.
photoFOTOGALERIJA