05.02.2023

Predstavnici Univerziteta odbrane posetili Nacionalni vojni univerzitet „Vasil Levski”




Predstavnici Univerziteta odbrane posetili su Nacionalni vojni univerzitet „Vasil Levski” u Republici Bugarskoj, u periodu od 29. januara do 4. februara 2023. godine.



Pukovnik prof. dr Radovan Karkalić, pukovnik vanr. prof. dr Srđan Ljubojević, potpukovnik doc. dr Negovan Ivanković i potpukovnik Dragan Stevanović učestvovali su u odlaznoj mobilnosti nastavnog i nenastavnog osoblja u okviru Erazmus+ programa.



Tokom posete delegacija je upoznata sa sistemom vojnog obrazovanja u Republici Bugarskoj, organizacijom i delatnošću Nacionalnog vojnog univerziteta, aktuelnim studijskim programima i programima usavršavanja, kao i sa nastavnim i istraživačkim kapacitetima Univerziteta.



Istovremeno, predstavnici našeg Univerziteta odbrane prezentovali su sistem vojnog obrazovanja u Republici Srbiji, sa akcentom na ponudu programa na kojima se mogu obrazovati i usavršavati i pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.
Po završetku posete, obe strane su iskazale zadovoljstvo prezentovanim sadržajem i otvorenošću razgovora, pri čemu je izražena obostrana želja za unapređenjem saradnje.