09.04.2024

Studijska poseta polaznika 13. klase Visokih studija bezbednosti i odbrane Škole nacionalne odbrane „Vojvoda Radomir Putnik” Narodnoj Republici Kini




U cilju upoznavanja sa sistemom i subjektima nacionalne bezbednosti i vojno – obrazovnim institucijama Narodne Republike Kine, polaznici 13. klase Visokih studija bezbednosti i odbrane Škole nacionalne odbrane „Vojvoda Radomir Putnik” nalaze se u studijskoj poseti Narodnoj Republici Kini, od 6. do 13. aprila 2024. godine.

Prema programu studijske posete, 8. aprila 2024. godine posetili su Ambasadu Republike Srbije u Narodnoj Republici Kini.



Ambasador Republike Srbije u Narodnoj Republici Kini, Njena ekselencija gospođa Maja Stefanović upoznala je polaznike sa značajem i dostignutim nivoom saradnje između Republike Srbije i Narodne Republike Kine, kao i pravcima daljeg razvoja strateškog partnerstva.
Pored posete Ambasadi Republike Srbije realizovana je i poseta Akademiji vojnih nauka Narodnooslobodilačke armije Narodne Republike Kine.



Tokom posete upoznali su se sa organizacijom, misijom i zadacima Akademije vojnih nauka, kao i sa mestom i ulogom Akademije u sistemu odbrane Narodne Republike Kine. Tom prilikom istaknut je značaj strateškog partnerstva Republike Srbije i narodne republike Kine u oblasti odbrane i vojnog obrazovanja.



U nastavku studijskog putovanja predviđene su i posete 6. brigadi Kopnene vojske i kompanijama odbrambene industrije.
photoFOTOGALERIJA