24.05.2024

Predstavnici Univerziteta odbrane posetili su Vojnu akademiju ''Milan Rastislav Štefanik''u Slovačkoj Republici




Predstavnici Univerziteta odbrane boravili su u poseti Vojnoj akademiji u Slovačkoj Republici od 20. do 24. maja 2024. godine.

Potpukovnik Željko Popović i potporučnik Milena Stojanović iz Rektorata Univerziteta odbrane i profesori vs Ivan Andrijašević i vs Sanja Kolarević iz Centra stranih jezika Dekanata Vojne akademije Univerziteta odbrane imali su priliku da u okviru programa Erasmus+ učestvuju u odlaznoj mobilnosti nastavnog i nenastavnog osoblja na Vojnoj akademiji Republike Slovačke.


Dočekao ih je prorektor za naučno - istraživački rad penzionisani brigadni general Boris Đurkeh, kao i Erasmus+ koordinatorka Eva Dorkova, koji su našoj delegaciji prezentovali sistem vojnog obrazovanja Republike Slovačke.

Takođe, delegaciji su kroz nekoliko različitih simulatora prikazane mogućnosti osposobljavanja u Simulacionom centru kome oružane snage Republike Slovačke pridaju posebnu važnost. 


Na Katedri društvenih nauka i stranih jezika naši profesori ruskog jezika Ivan Andrijašević i Sanja Kolarević govorili su o našem Centru stranih jezika i njegovoj delatnosti.

Predstavnici Univerziteta odbrane bili su i gosti na Međunarodnoj naučnoj konferenciji ,,Novi trendovi u profesionalnoj obuci oružanih snaga i snaga bezbednosti“ koja se u vreme posete realizovala na akademiji.


Ova razmena znanja i iskustava omogućava jačanje saradnje i bolje razumevanje između vojnoobrazovnih institucija, što će koristiti svim učesnicima.

Tokom posete, obe strane su iskazale zadovoljstvo prezentovanim sadržajem i otvorenošću razgovora, pri čemu je izražena obostrana želja za unapređenjem saradnje.
photoFOTOGALERIJA