31.05.2024

Poseta kadeta Vojne akademije "West Point" (SAD) Vojnoj akademiji Univerziteta odbrane u Beogradu




Danas je Vojna akademija Univerziteta odbrane u Beogradu ugostila kadete Vojne akademije "West Point" oružanih snaga Sjedinjenih Američkih Država (SAD). Delegaciju predvođenu potpukovnikom Danijel O Konorom, šefom Kancelarije za saradnju u oblasti odbrane (SAD), u ime načelnika Vojne akademije Univerziteta odbrane je primio načelnik Dekanata Vojne akademije Univerziteta odbrane pukovnik vanr. prof. dr Dragan Trifković, sa Prodekanom za naučnoistraživački rad potpukovnikom doc. dr Milanom Mihajlovićem.



Pukovnik Trifković je predstavio pripadnicima oružanih snaga SAD Vojnu akademiju Univerziteta odbrane i upoznao ih sa dosadašnjim rezultatima saradnje u oblasti vojnog obrazovanja između R. Srbije i SAD. Potpukovnik O Konor je izrazio zadovoljstvo činjenicom da ima priliku da se upozna sa organizacijom školovanja na Vojnoj akademiji Univerziteta odbrane u Beogradu, a zatim su predstavnici strane delegacije upoznali prisutne sa organizaciojom školovanja na Vojnoj akademiji "West Point" (SAD). Nakon prezentacije kadeti Vojne akademije "West Point" (SAD) i kadeti Vojne akademije Univerziteta odbrane u Beogradu su održali sastanak radi sagledavanja dva sistema  vojnog obrazovanja i razmene iskustava u dosadašnjem školovanju.



Tokom posete gosti su imali priliku da obiđu i deo nastavnih kapaciteta Vojne akademije Univerziteta odbrane. Tom prilikom su im predstavljeni: Spomen soba Vojne akademije, Kabinet naoružanja i opreme KoV, mogućnosti simulacionog trenažera za gađanje puškama i pištoljima Pištoljske streljane Vojne akademije Univerziteta odbrane i kapaciteti Sportskog centra. Poseta je završena zajedničkim ručkom u restoranu Vojne akademije Univerziteta odbrane.
photoFOTOGALERIJA