07.06.2024

Predstavnici Univerziteta odbrane u poseti Nacionalnom vojnom univerzitetu ''Vasil Levski'' u Republici Bugarskoj




Nastavnici Univerziteta odbrane borave u Republici Bugarskoj, od 27. maja do 7. juna, u poseti Nacionalnom vojnom univerziteu „Vasil Levski” u Velikom Trnovu.
Pukovnik Danilo Đekić i pukovnik Aleksandar Dumić, od 27. maja do 31. maja, iz Škole nacionalne odbrane „Vojvoda Radomir Putnik” i potpukovnik Vinko Žnidaršić, od 3. juna do 7. juna, iz Vojne akademije imali su priliku da u okviru programa ERASMUS+ učestvuju u odlaznoj mobilnosti nastavnog osoblja na Nacionalnom vojnom univerzitetu „Vasil Levski” u Republici Bugarskoj.



Dočekao ih je prorektor za naučno-istraživački rad pukovnik Nikolaj Urumov koji je našoj delegaciji prezentovao sistem vojnog obrazovanja na Nacionalnom vojnom univerzitetu „Vasil Levski”.



Sa načelnicom Departmana za nacionalnu bezbednost i ljudske resurse pukovnikom Nevenom Atanasevom Krstevom sagledani su oblici međunarodne saradnje u oblasti vojnog obrazovanja koji realizuje Nacionalni vojni univerzitet „Vasil Levski” kao i dalje mogućnosti unapređenja saradnje u oblasti vojnog obrazovanja između naša dva univerziteta.



Sa kadetima Nacionalnog vojnog univerziteta „Vasil Levski” realizovana je nastava iz oblas ti vojnih nauka, težišno taktike i dela sadržaja operatike.  

photoFOTOGALERIJA