25.06.2024

Studijska poseta polaznika Visokih studija bezbednosti i odbrane




Polaznici 13. klase Visokih studija bezbednosti i odbrane Škole nacionalne odbrane „Vojvoda Radomir Putnik“ boravili su danas u studijskoj poseti Generalštabu Vojske Srbije.



Poseta je realizovana kako bi polaznici ovog usavršavanja sagledali mesto i ulogu Generalštaba Vojske Srbije u sistemu odbrane i funkcije i zadatke koje izvršava kao najviši stručni i štabni organ za pripremu i upotrebu Vojske Srbije u miru i ratu.

Visokim oficirima, državnim službenicima i pripadnicima stranih oružanih snaga koji se na ovim studijama osposobljavaju za analiziranje savremenog bezbednosnog okruženja, razvoj elemenata sistema nacionalne bezbednosti i procenjivanje dugoročnih političko-bezbednosnih trendova predavanje je tokom posete održao načelnik Operativne uprave (J-3) general-major Tiosav Janković.

On je gostima prezentovao osnovne informacije, organizaciju, nadležnosti, sistem komandovanja, misije i težišne zadatke Vojske Srbije, te izazove i perspektive opremanja savremenim naoružanjem i opremom i napore koji se ulažu za dalje jačanje borbene gotovosti Vojske Srbije. Predavanju su prisustvovali i rukovodioci drugih organizacionih jedinica Generalštaba.



Visoke studije bezbednosti i odbrane predstavljaju četvrti nivo posebnih programa usavršavanja profesionalnih pripadnika Vojske Srbije i državnih službenika, a realizuju se radi njihove pripreme za obavljanje visokih dužnosti u sistemima nacionalne bezbednosti.
photoFOTOGALERIJA