16.08.2024

Završetak kursa srpskog jezika za pripadnike stranih OS




Svečanim uručenjem uverenja o završetku kursa, dana 16. avgusta 2024. godine, završen je Kurs srpskog jezika za pripadnike oružanih snaga Republike Angole i Republike Namibije.  Kurs je uspešno završilo deset pripadnika Oružanih snaga Republike Angole i četiri pripadnika  Oružanih snaga Republike Namibije.




Polaznici kursa: oficiri, podoficiri i kadeti imali su priliku da na srpskom jeziku iznesu svoje utiske o održanom kursu. Istakli su da je kurs bio uspešan i da će stečeno znanje doprineti razumevanju nastavnih sadržaja tokom njihovog stručnog usavršavanja u Republici Srbiji.

Uverenja je polaznicima svečano uručio načelnik Dekanata pukovnik vanr. prof. dr Dragan Trifković, dipl. inž. u prisustvu prorektora za međunarodnu vojnu i međunarodnu univerzitetsku saradnju pukovnik vanr. prof. dr Srđana Ljubojevića, dipl. inž. i nastavnika srpskog jezika.




Univerzitet odbrane u Beogradu kroz programe usavršavanja oficira  u Školi Nacionalne odbrane i školovanja kadeta u Vojnoj akademiji i Medicinskom fakultetu VMA doprinosi razvoju i unapređenju vojnoobrazovne saradnje između Ministarstva odbrane Republike Srbije, sa jedne strane, i Ministarstava odbrana Republike Angole i Republike Namibije, sa druge strane.