23.09.2024

Poseta delegacije Vojnog inženjerskog Univerziteta NOA Kine




Posetom Univerzitetu odbrane u Beogradu, danas je započeo trodnevni boravak visoke vojne delegacije iz Narodne Republike Kine u Republici Srbiji.

Delegaciju Vojnog inženjerskog Univerziteta NOA Kine iz Nanđinga predvodi zamenik rektora prof. dr Jang Hangžong,  a u sastavu delegacije nalazi se ukupno 6 članova, eminentnih nastavnika sa Vojnog inženjerskog Univerziteta NOA Kine.



Goste iz prestižne kineske voojnoobrazovne institucije na početku posete pozdravio je prorektor Univerziteta odbrane za kvalitet i razvoj pukovnik vanr. prof. dr Srđan Starčević, koji je nakon reči dobrodošlice predstavio svoje saradnike i izrazio uverenje da će članovi kineske delegacije tokom posete moći da sagledaju sve elemente koji su im neophodni za iznalaženje modaliteta za unapređenje saradnje u oblasti vojnog obrazovanja.
 
Pukovnik Starčević posebno je apostrofirao činjenicu da se na Univerzitetu odbrane, kroz objedinjavanje delatnosti svih vojnoobrazovnih i naučno-istraživačkih ustanova koje su njegove članice, osim edukativnih realizuju i značajne istraživačke aktivnosti.



U svom obraćanju, prof. dr Jang Hangžong istakao je da deli visok stepen saglasnosti sa stavom pukovnika Starčevića i da se nada da će biti ispunjen najvažniji cilj posete sa upoznavanjem sa sistemom vojnog obrazovanja. On je naglasio da je čvrsto ubeđen da postoji niz mogućnosti za jačanje međusobne saradnje u oblasti vojnog obrazovanja između dve prijateljske zemlje.

U nastavku posete, kineska delegacija obišla je nastavne kapacitete Vojne akademije, sa akcentom na obilazak kabineta Departmana za tehničko-tehnološke i prirodno-matematičke nauke. Oni su tokom obilaska izrazili zadovoljstvo sadržajima koji su im prezentovani.

Boravak visoke kineske vojne delegacije, nastavlja se posetom Centru za razminiranje Republike Srbije, kao i obilaskom muzeja i kulturno-istorijskih znamenitosti na području Beograda i Istočne Srbije.
photoFOTOGALERIJA