TekstFotogalerija
21.12.2023

Sportske igre mladih u Vojnoj gimnaziji




Manifestacija Sportske igre mladih održana je danas na sportskim terenima Vojne gimnazije. Ovoj izuzetno važnoj manifestaciji priključili su se učenici Osnovne škole Veselin Masleša iz Beograda, Vojne gimnazije i Srednje stručne vojne škole „1300 kaplara”.


Na ceremoniji otvaranja prisustvovali su načelnik Vojne akademije Univerziteta odbrane pukovnik vanr. prof. dr Srđan Blagojević, načelnik Vojne gimnazije potpukovnik Blagoje Đačić, predsednica Sportskih igara mladih Marija Mihajlović, izvršni direktor Sportskih igara mladih Miodrag Gogić, direktor Osnovne škole Veselin Masleša Milan Stošić i olimpijska šampionka i pripadnica Sportske jedinice Vojne akademije Univerziteta odbrane Jovana Preković.



Dobrodošlicu i ugodan boravak u Vojnog gimnaziji, fer igru i sportsku sreću u današnjim nadmetanjima poželeo je načelnik Vojne gimnazije potpukovnik Blagoje Đačić.
 
- Od danas su vrata Vojne gimnazije, Srednje stručne vojne škole „1300 kaplara“ i Vojne akademije za vas otvorena a ove vojne obrazovne ustanove uvek će se radovati posetama najmlađih generacija - rekao je potpukovnik Đačić otvarajući današnje sportske susrete.


Zahvalivši se Vojnoj akademiji Univerziteta odbrane na gostoprimstvu i organizaciji ovog okupljanja omladine i promociji sporta, predsednik Sportskih igara mladih gospođa Marija Mihajlović istakla je da tek kada dobijete poziv od institucija kao što su Vojna akademija Univerziteta odbrane i Vojna gimnazija shvatite da zaista radite dobro i da ste na pravom putu. Podsetnik za budući rad svim prisutnima treba da bude divni moto Vojne akademije „Čast je naša imovina” – istakla je predsednik Igara gospođa Marija Mihajlović.
 
Direktor Osnovne škole Veselin Masleša gospodin Milan Stošić posebno je naglasio da su deca počastvovana što danas imaju priliku da u ovoj elitnoj ustanovi prikažu svoje ciljeve i veštine i dodao da su najzdravija mesta gde se deca nalaze upravo Vojna gimnazija i Vojna akademija Univerziteta odbrane. Ove Sportske igre mladih ostaće u pamćenju svih koji su učestvovali prvenstveno zbog odlične organizacije ali i prijatne i tople atmosfere koje su domaćini priredili svim učesnicima Igara.
 
Učesnicima se obratila i Olimpijska šampionka Jovana Preković koja je pozdravila sve prisutne i poželela dobrodošlicu deci i istakla da je sretna kada vidi na jednom mestu toliku mladost.



Svoje impresije stečene tokom školovanja učesnicima susreta prenela je učenica prve godine Vojne gimnazije Anđelija Popović i pozvala sve prisutne da probaju da upišu vojne škole i što pre odluče da baš to bude njihov izbor u budućnosti.



Pored intoniranja himne Republike Srbije, današnja ceremonija otvaranja ulepšana je i izvanrednim nastupima kulturno-umetničkog društva „Jeka” iz Obrenovca, dečijeg hora „Kruna od nota” i nastup Tine Jovanović koja je izvela etno numeru „Ovo je Srbija”.
 
Učenici Vojne gimnazije organizovali su sportske susrete sa decom iz Sportskih igara mladih u disciplinama basket 3 na 3 i između dve vatre. U prijateljskom i sportskom ambijentu svi učesnici sportskih susreta ostvarili su veliku pobedu druženja, igre i lepog raspoloženja.



Učesnicima Sportskih igara mladih prezentovani su kapaciteti za realizaciju nastave iz fizičke kulture u sportskom centru Vojne gimnazije, kao i mogućnosti nastavka školovanja učenika u Vojnoj gimnaziji i Srednjoj stručnoj školi „1300 kaplara”.