TekstFotogalerija
21.12.2023

Poseta delegacije Šahovskog saveza Srbije Vojnoj akademiji Univerziteta odbrane




Vojna akademija Univerziteta odbrane ugostila je danas delegaciju Šahovskog saveza Srbije, u čijem sastavu su se  pored predsednika i sekretara Dragana Lazića i Nebojše Baralića, našli i osvajači zlatne medalje na nedavno završenom Ekipnom prvenstvu Evrope, velemajstori Aleksandar Inđić, Velimir Ivić i Miloš Perunović trener ekipe. Među gostima našli su i se i najmlađi šahisti osvajači medalja na najvećim takmičenjima, Ana Tadić, Tamara Janković, Vera Vujović i Novak Dumbelović.


Delegaciju Šahovskog saveza Srbije primio je načelnik Vojne akademije Univerziteta odbrane pukovnik vanr. prof dr Srđan Blagojević sa saradnicima. Pukovnik Blagojević je čestitao Šahovskom savezu Srbije na istorijskom uspehu i šampionskoj tituli i zahvalio se na današnjoj poseti.
 
Početak saradnje između dve institucije započet je simbolično povlačenjem prvog poteza koji su izveli kadet Nikola Đorđević i član šampionske ekipe Aleksandar Inđić u pratnji načelnika Vojne akademije i  predsednika Šahovskog saveza Srbije.



Tokom obraćanja kadetima Vojne akademije Univerziteta odbrane i učenicima Vojne gimnazije, članovima šahovske sekcije Vojne akademije Univerziteta odbrane, predsednik Šahovskog saveza Srbije Dragan Lazić, zahvalio se načelniku Vojne akademije Univerziteta odbrane na pozivu i toplom prijemu i istakao da će Šahovski savez u budućnosti podržavati razvoj šaha u Vojnoj akademiji Univerziteta odbrane.
 
Tokom posete Vojnoj akademiji, gosti su obišli Sportski centar Vojne akademije Univerziteta odbrane i  spomen sobu koja čuva tradiciju vojnog školstva dugu 174 godine.



Na kraju posete, načelnik Vojne akademije Univerziteta odbrane uručio je zahvalnicu predsedniku Šahovskog saveza Srbije, koji je potom u pratnji reprezentativaca uručio članovima šahovske sekcije Vojne akademije Univerziteta odbrane komplete šahovskih tabli sa figurama i poželeo puno sreće u radu.