TekstFotogalerija
16.01.2024

Poseta polaznika 13. klase Visokih studija bezbednosti i odbrane Rektoratu Univerziteta odbrane




Na početku usavršavanja polaznici 13. klase Visokih studija bezbednosti i odbrane posetili su Rektorat Univerziteta odbrane.


Polaznike je primio rektor Univerziteta odbrane brigadni general prof. dr Boban Đorović, dipl. inž., i poželeo im dobrodošlicu na Univerzitet odbrane i uspeh tokom usavršavanja.


U svom obraćanju, rektor Univerziteta odbrane brigadni general prof. dr Boban Đorović, dipl. inž., upoznao je polaznike sa radom i organizacijom Univerziteta odbrane. Takođe, ukazao im je na specifičnosti Univerziteta odbrane u odnosu na druge visokoškolske ustanove, kao i na planove daljeg razvoja Univerziteta odbrane.


Načelnik Škole nacionalne odbrane „Vojvoda Radomir Putnik” pukovnik Mićo Suvajac polaznike je upoznao sa osnovnim činjenicama o Školi nacionalne odbrane, a zatim su se prisutnima obratile direktorka Instituta za strategijska istraživanja vanr. prof. dr Jovanka Šaranović i dekan Medicinskog fakulteta VMA prof. dr Sonja Marjanović i predstavile organizacijske jedinice, na čijem su čelu.


Nakon toga polaznici 13. klase Visokih studija bezbednosti i odbrane posetili su Vojnu akademiju, gde ih je ugostio načelnik Vojne akademije pukovnik vanr. prof. dr Srđan Blagojević i obišli su biblioteku, sportski centar i streljanu.