TekstFotogalerija
02.02.2024

Predavanje ambasadora Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji u Školi nacionalne odbrane „Vojvoda Radomir Putnik”




Ambasador SAD u Srbiji Nj.E. Kristofer Hil održao je danas polaznicima 13. klase Visokih studija bezbednosti i odbrane Škole nacionalne odbrane „Vojvoda Radomir Putnik” predavanje po temi „Spoljna i bezbednosna politika i problemi sa kojima se suočava Balkan”.



Moderator na predavanju je bio načelnik Visokih studija bezbednosti i odbrane pukovnik Vangel Milkovski, a predavanje po pozivu američkog ambasadora predstavlja samo još jedno u nizu obraćanja ambasadora zemalja stalnih članica Saveta bezbednosti UN i velikih sila, koje se realizuje u okviru nastavnog područja „Strateško okruženje“ Programa usavršavanja Visokih studija bezbednosti i odbrane.



Po završetku predavanja ambasador je odgovarao na sadržajna pitanja polaznika u vezi sa aktuelnom politikom SAD u Evropi i na Balkanu, a posebno o bilateralnim odnosima sa Srbijom.



Predavanju su prisustvovali, pored načelnika i polaznika 13. klase Visokih studija bezbednosti i odbrane, državni sekretar MO gospodin Nemanja Starović, pomoćnik MO za politiku odbrane Predrag Bandić i načelnik Škole nacionalne odbrane pukovnik Mićo Suvajac.