TekstFotogalerija
05.02.2024

Predavanje ambasadora Ujedinjenog Kraljevstva u Srbiji polaznicima 13. klase Visokih studija bezbednosti i odbrane Škole nacionalne odbrane „Vojvoda Radomir Putnik”




Polaznicima 13. klase Visokih studija bezbednosti i odbrane Škole nacionalne odbrane „Vojvoda Radomir Putnik” je ambasador Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske u Srbiji Njegova Ekselencija Edvard Ferguson održao je predavanje po pozivu na temu „Britansko – srpski odnosi i pogledi Ujedinjenog Kraljevstva na bezbednosne rizike i pretnje u svetu i regionu Balkana”.



Ambasador je, u skladu sa programom usavršavanja Visokih studija bezbednosti i odbrane, a u okviru nastavnog područja „Strateško okruženje“, težište na predavanju imao na geopolitičkom položaju Ujedinjenog Kraljevstva, viđenju aktuelnih pitanja međunarodne bezbednosti i stanju bilateralnih odnosa sa R. Srbijom.



U diskusiji sa polaznicima ambasador Ferguson je istakao da je njegova lična želja da vidi prosperitetnu i uspešnu Srbiju koja napreduje na svim poljima.



Moderator i na ovom predavanju, kome je prisustvovao načelnik Škole nacionalne odbrane pukovnik Mićo Suvajac, bio je načelnik Visokih studija bezbednosti i odbrane pukovnik Vangel Milkovski.