TekstFotogalerija
15.04.2024

Realizacija kursa Managing Defence in a Wider Security Context - MDWSC sa polaznicima 13. klase Visokih studija bezbednosti i odbrane Škole nacionalne odbrane „Vojvoda Radomir Putnik”




Polaznici 13. klase Visokih studija bezbednosti i odbrane otpočeli su sa pohađanjem kursa „Upravljanje odbranom u širem bezbednosnom kontekstu (MDWSC)” u organizaciji Akademije odbrane Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske, koji će se  realizovati od 15. do 19. aprila 2024. godine u Beogradu.



Predavači Akademije odbrane Ujedinjenog Kraljevstva (prof. dr Gema Kolantes, potpukovnik Dominik Spenser i Izaslanik odbrane UK u Beogradu pukovnik Džonatan Vilijamson) će, kombinacijom predavanja i grupnog rada, polaznicima Visokih studija bezbednosti i odbrane prezentovali načine razvoja politike na strateškom nivou i strateške komunikacije značajne za nacionalnu bezbednost. Realizaciju će pratiti i načelnik Visokih studija bezbednosti i odbrane pukovnik Vangel Milkovski koji je pomenuti kurs završio u prethodnom periodu.



Pomenuti kurs predstavlja samo još jednu u nizu aktivnosti saradnje Univerziteta odbrane sa stranim visokoškolskim vojnim ustanovama sa ciljem unapređenja znanja polaznika Visokih studija bezbednosti i odbrane iz oblasti nacionalne bezbednosti.