TekstFotogalerija
17.05.2024

Polaznici 10. klase Generalštabnog kursa Centra vojnih škola Slovenačke vojske u poseti Univerzitetu odbrane




Univerzitet odbrane u Beogradu ugostio je danas polaznike 10. klase Generalštabnog kursa Centra vojnih škola Slovenačke vojske.


Polaznike su ispred Univerziteta odbrane dočekali pukovnik Srđan Ljubojević, prorektor za međunarodnu vojnu i međuuniverzitetsku saradnju, i pukovnik Srđan Zgonjanin, nastavnik u Katedri strategije Škole nacionalne odbrane.


Tokom posete, pukovnik Srđan Ljubojević i pukovnik Srđan Starčević, prorektor za kvalitet i razvoj, upoznali su polaznike sa organizacijom i delatnošću Univerziteta odbrane, sa sistemom školovanja i usavršavanja oficirskog kadra u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije, aktuelnim studijskim programima i programima usavršavanja, kao i sa nastavnim i istraživačkim kapacitetima Univerziteta odbrane.


Takođe, ovom prilikom su i pripadnici Ministarstva odbrane, pukovnik Boris Stojković, kapetan bojnog broda Ivan Zarić i kapetan fregate Vladan Stanić, informisali pripadnike slovenačke vojske o bezbednosnoj, odbrambenoj i spoljnoj politici Republike Srbije, odnosu Republike Srbije ka evroatlantskim integracijama i bezbednosnoj situaciji u regionu Zapadnog Balkana.
 
Po završetku posete, obe strane su iskazale zadovoljstvo prezentovanim sadržajem i otvorenošću razgovora, pri čemu je izražena obostrana želja za unapređenjem saradnje.