TekstFotogalerija
12.06.2024

Poseta delegacije Republike Azerbejdžan Univerzitetu odbrane




Univerzitet odbrane posetila je delegacija iz vojnoobrazovnih institucija Republike Azerbejdžan koju je predvodio predstavnik Nacionalnog univerziteta odbrane armije Republike Azerbejdžan, pukovnik Rovšan Karimov.



Na Univerzitetu odbrane azerbejdžansku delegaciju primio je pukovnik vanr. prof. dr Srđan Ljubojević, prorektor za međunarodnu vojnu i međuuniverzitetsku saradnju. Prijemu su prisustvovali i predstavnici unutrašnjih jedinica Univerziteta odbrane, profesorica dr Sonja Marjanović, dekanica Medicinskog fakulteta Vojnomedicinske akademije, pukovnik dr Dejan Vuletić, načelnik odeljenja za studije odbrane Instituta za strategijska istraživanja, pukovnik Miloje Ilić, rukovodilac za kvalitet i razvoj programa usavršavanja Škole nacionalne odbrane i potpukovnik docent dr Milan Mihajlović, prodekan za naučnoistraživački rad Vojne akademije.



Gostima iz Azerbejdžana predstavljen je sistem vojnog obrazovanja u Republici Srbiji, kao i organizacija i delatnost Univerziteta odbrane i njegovih unutrašnjih jedinica. Sa druge strane, pukovnik Rovšan Karimov upoznao je pripadnike Univerziteta odbrane sa sistemom i institucijama vojnog obrazovanja u Republici Azerbejdžan. Nakon toga je azerbejdžanska delegacija upoznata sa delom nastavnih i istraživačkih kapaciteta Univerziteta odbrane.



Na kraju posete, obe strane su se saglasile da postoje brojne oblasti potencijalnog unapređenja saradnje dva univerziteta, pri čemu je izraženo obostrano zadovoljstvo upriličenom posetom, koja predstavlja dobru polaznu osnovu za dalju saradnju.